Waarom een Oekraiense vrouw?

Prachtige Oekraiense vrouwen

Het Internet staat bol van de lofzang op de uiterlijke schoonheid van Oekraiense vrouwen. Terecht. Hoge jukbeenderen, geprononceerde kin, kleine neus, fraaie borsten, afgetrainde billen, lange benen en lange haren — dat leidt tot stunning beauty’s. Toch is dat niet de grootste driver. Ieder land kent beauty’s. Hollandse meisjes en Vlaamse schonen zijn ook heel speciaal. Iedere vrouw die zichzelf verzorgd kan er verleidelijk uitzien.

Beschikbare vrouwen

In de eerste plaats heeft Oekraïne een extreem vrouwenoverschot. Voor meer dan 3,5 miljoen vrouwen is eenvoudigweg geen man beschikbaar, daarvan zijn ongeveer 1,25 miljoen vrouwen tussen de 25 en 64 jaar oud. Besef je wat dat betekent? Een land waar 1,25 miljoen vrouwen teveel zijn lijkt een paradijs voor mannen. De kans dat een man hier zijn levenspartner kan vinden is zo goed als 100%. Meer details in een blog over de demografie.

Normen en waarden die matchen met de onze

Oekraïne is, in tegenstelling tot het nabijgelegen Turkije, een volwaardig Europees land. Europese normen en waarden, een herkenbare Balkan-geïnspireerde cultuur en een christelijke kerk. Er zijn op dat vlak nauwelijks aanpassingsproblemen. Als je de typische eigenschappen van Nederlandse mannen naast die van Oekraïense vrouwen legt, dan komen nog veel meer matches bovendrijven. Focus op gezin/familie/vrienden, gezelligheid, tolerantie, niet smijten met geld, werklustig, communicabel, commercieel ingesteld, nieuwsgierig, creatief, vindingrijk en doe-het-zelf. Ook reislustig, echter de meeste vrouwen verdienen te weinig om naar het buitenland te gaan.

Dichtbij huis

Oekraïne is een land dat op berijdbare afstand van West-Europa ligt. Van Arnhem naar de Oekraïense grens bij Lviv is 1400 kilometer. En die gaat volledig over de Oekraine in Europaautoweg waar je zonder problemen aan een gemiddelde van 100 km per uur komt. Daarna moet ik nog 950 kilometer rijden naar Kremenchuk in centraal Oekraïne. Inclusief 2 uur wachten op de grens en de nodige stops doe ik normaal 32 uur over de trip Arnhem-Kremenchuk. Mijn persoonlijke records zijn 26 en 38 uur. Oekraïne is (buiten Rusland) het grootste land van Europa. Zelfs zonder de Krim blijft het groter dan Frankrijk en Zweden. Een andere stad of regio bezoeken betekent steevast overnachten in een hotel.

En als je liever per vliegtuig reist… Ik betaal ongeveer 150 euro wanneer ik met Lufthansa naar Kiev vlieg. Ja, met bagage en soms een overstap. Vanaf Duitse vliegvelden kan je voor rond de 100 euro heen en weer. Buiten de zomermaanden. Er rijden ook bussen voor ongeveer 95 euro, die staan 90 kilo bagage toe. Nog een leuk detail: met een Europees paspoort heb je geen visum nodig.

Goedkoop

Ook niet onbelangrijk is dat Oekraïne tot een van de goedkoopste landen van Europa behoort. Met een Euro doe je vijf keer meer dan in Nederland. Alleen auto’s zijn even duur en digitale elektronica is duurder. Vaak worden landen vergeleken met het aantal verdiende internationale dollars per inwoner (PPP 2015: Nederland 48.458, België 43.991, Oekraïne 7.915). Dan lijkt Oekraïne het armoedigste land van Europa. En inderdaad, een aanmerkelijk deel van de inwoners heeft het moeilijk om te overleven. Een salaris van 100 dollar per maand voor 6 dagen werken per week is niet ongebruikelijk in Centraal Oekraïne. Dan moet je met z’n tweeën of drieën werken, anders wordt het een rantsoen op water en brood. Een redelijk salaris van 350 dollar per maand vereist lange werkdagen en veel vakbekwaamheid.

GrievneMaar realiseer je ook dat huizen, huishuur, voeding, restaurants, vakanties en transport slechts een schijntje kosten van hetgeen bij ons gebruikelijk is. Een kilo kippenbouten 1,27 euro, een busticket 0,10 euro, een liter diesel 0,65, een brood 0,60, een kilo tomaten 0,20, een kilo aardappels 0,15, de maandhuur voor een twee-kamer flat 50 euro en een huis met vier slaapkamers en een grote tuin in een buitenwijk 43.000 euro (prijzen september 2016 in Kremenchuk). De zwarte economie is omvangrijk, volgens het IMF net zo groot als de witte economie waarop de statistieken zijn gebaseerd. Dus zo armoedig is het daar ook weer niet.

Het is makkelijker om in een goedkoop land een partner zoeken die met veel minder geld gewend is rond te komen. Daardoor ben je in staat om haar leven meer welvaart in te blazen met een relatief gering aantal euro’s. En je krijgt een vrouw die geen geld over de balk zal gooien. Bedenk eens hoe het zou zijn om een dame in Monaco te veroveren zonder adellijke titel, zonder een miljoen op de bank en zonder een Ferrari in de garage van je villa met zeezicht? 😉

Lange vrouwen

Misschien ligt het aan mij (ik ben 1 meter 83 lang). Ik kom veel vrouwen tegen in Oekraïne die ik recht in de ogen kan kijken. Natuurlijk is niet iedereen even lang, ook in Nederland/België zijn er grote verschillen. In Oekraïne valt dat vooral te verklaren doordat veel vrouwen op schoenen met hoge hakken lopen (plus 7 tot 10 cm). Mijn partner Lana is 1 meter 72. Haar meeste vriendinnen zijn even groot of nog een stukje langer. Zou het aan de melk liggen? (Oekraïne is net als Nederland een ‘zuivelland’).

Actieve vrouwen

De meeste Oekrainka’s communiceren graag, zijn spontaan en actief. Ze hebben geen problemen om een eind te lopen, niet elke boodschap moet per auto/marsroetka (minibus). Volgens Google Fit lopen we 4 tot 6 km per dag, soms 10. Ad hoc een uitstap maken is geen probleem, en niet alles wordt weggecijferd. Als er geld is wordt dat gebruikt, en als er geen geld is wordt er creatief georganiseerd. Een BBQ lukt ook met een (gratis) houtvuur zonder zak kolen. Zelf salades maken en lekkere kip is goedkoop. Drank kan je gezamenlijk kopen in big bags, dan betaal je een fractie van de winkelprijs. En er zijn veel bereikbare strandjes in dit waterland. Oekrainka’s houden van actie – en van mannen die ook wel eens het initiatief nemen. Laat dat nu net een Nederlandse specialiteit zijn ;-).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More 7 posts in Waarom Oekraine? category
Recommended for you
Waar zou je bij voorkeur willen wonen cq zoeken naar een vrouw?

Tussen de groeiende stroom reacties op deze blog dook een vraag van ‘Paul’ op: Waar zou je bij voorkeur willen wonen, c.q. zoeken naar een…