Toch daten op scam sites?

Weliswaar is het veel kostbaarder, maar natuurlijk kan je ook daten op scam sites. Zorg daarbij voor minimaal 500 euro budget per maand.

Bij mijn statement dat 90% van de op Oekraïne gerichte dating sites frauduleus zijn, moet een kanttekening worden geplaatst. Alle sites betalen de tussenpersonen (marriage agencies, vertalers, affiliates), en wassen ‘als site’ hun handen in onschuld.

Echter die tussenpersonen betalen de meisjes en vertalers 2 tot 6$ per uur om te corresponderen, te chatten en om mannen te entertainen die op bezoek komen. Oude dating profielen (van vrouwen die denken hun profiel te hebben gewist) worden door vertalers een jaartje later opnieuw geregistreerd. Vrouwen die van betaald corresponderen hun vak hebben gemaakt, registreren zich na elke zomer opnieuw.

Er zijn ook serieuze vrouwen op scam sitesbeautiful-1274063_960_720

Toch betekent dat niet dat alle vrouwen op de  door mij ‘afgeraden’ dating sites werken als betaalde penpal. Sommigen (volgens mij hooguit 1 op de 50) hebben werkelijk de intentie een man te vinden. Deze naïeve vrouwen zijn omgepraat door verkopers en betaalde ‘vriendinnen’.

Hoe kunnen ze een Oekrainka overtuigen om via een ‘frauduleuze’ dating site een partner te zoeken?
Heel eenvoudig. De redenering is dat als een man een flink bedrag moet neerleggen bij het zoeken van een partner, dat hij serieuzer is. En bovendien een goed inkomen moet hebben – waardoor hij behoort tot de rijkere inkomensklasse.

Professionele reclame om vrouwen aan de man te brengen

Scam sites hebben verplichte technieken om foto’s te maken. Alleen het meisje mag op de foto staan, haar gezicht moet in beeld komen en ze moet er ronduit weergaloos goed uitzien (make-up, kleding, omgeving en desnoods photoshop correcties). Foto’s worden bij voorkeur in de studio gemaakt, niet in real-life situaties die de aandacht afleiden van het onderwerp.

In de basis is dit correct geredeneerd: zo maak je reclame foto’s. Helaas vormt een reclamefoto een idealistische laboratorium opname Die geeft nooit een realistisch beeld. Veel sites gaan nog verder en maken professionele video opnames.

Heb je trouwens een idee hoe die sites aan vrouwelijke correspondenten komen? Heel eenvoudig, door daarvoor openlijk personeelsadvertenties te zetten op online kanalen. Er is geen westerse man die op het idee komt om te zoeken (in het Russisch) naar personeelsadvertenties voor penpals. En als hij dat zou doen, het gaat om legitieme bedrijven die onder een andere naam werken dan hun dating sites. Ze exploiteren doorgaans verschillende sites, een enkele keer vind je dat terug als ze zo dom zijn dezelfde vrouw op al hun dating sites te plaatsen.

De fraaiste dating sites zijn de grootste scams

Scam dating sites zijn onwaarschijnlijk mooi en aantrekkelijk. Ze verdienen miljoenen, dus hebben een eigen staf programmeurs. Natuurlijk kan je op die sites ook jouw profiel plaatsen. Maar bedenk het volgende:

Wie is in jou geïnteresseerd?

 • Alle vrouwen die jou aanschrijven doen dat uit financieel eigenbelang, dus negeer hun ‘liefdes-‘brieven. Let op, ik ontving 25 tot 250 brieven per week per site! Een goede hulp: visualiseer dat het een mannelijke medewerker is die template-brieven rondstuurt.
  • De uitzondering: Brieven die ingaan  op hetgeen jij in jouw profiel hebt geschreven. Ik heb er slechts 3 ontvangen op 2500 brieven. Iemand die in hetzelfde vak werkte, iemand met dezelfde (zeezeil-)hobby en een vrouw die veel tijd bestede aan argumentatie. Maar geen van alle hebben ze geleid tot een langere relatie dan een maand.
 • Vrouwen die meer dan 12 jaar jonger zijn dan jij EN die jonger dan 35 zijn, ook negeren (zie ‘zoeken van een veel jongere vrouw‘)
  • De uitzondering: Een meisje schreef me aan, had duidelijk mijn profiel gelezen en kende de stad (Brussel) waar ik woonde. Ze had daar stage gelopen en wilde daar terug naar toe. Ze ging direct in op het (te) grote leeftijdsverschil met originele argumenten waar ze goed over had nagedacht. Het had een relatie kunnen worden, maar ik heb daarvoor bedankt.

Welke thema’s snijden ze aan?

 • Veel penpals focussen op seks in hun correspondentie, vaak oneigenlijk open. Dat is het kenmerk van mannen die zich voordoen als een vrouw en hun betalende correspondent zo geil mogelijk proberen te maken. Geen enkele serieuze vrouw zal je in de tweede email beloven om je dagelijks te pijpen…
 • Vrouwen die korte mails schrijven met een enkel antwoord en algemene vragen, zijn meestal gericht op geld verdienen met correspondentie.
  • Dat is logisch want ze moeten productie maken. Ik heb een keer de vraag gekregen om kortere emails te schrijven met slechts één vraag per email (een email schrijven en het antwoord lezen kost een flink bedrag). Dat was dan ook ogenblikkelijk het einde van de relatie.Op dat moment realiseerde ik me pas dat ik op een scam site zat (mypartnerforever)
 • Vrouwen die duidelijk ingaan op jouw profielschets zijn misschien wel serieus.

Zoeken ze dag-en-nacht naar haar soulmate?

 • Let op dat de vrouw geregeld OFFLINE is. Vrouwen die altijd online zijn, werken als correspondent (en zijn meestal mannen die in shifts werken onder dezelfde accounts). Een serieuze online dater kan onmogelijk meer dan 3 tot 5 ‘volwaardige’ online dates tegelijk aan.
  • De uitzondering is de vrouw die Viber op haar mobieltje heeft staan. Maar dan wordt er niet meer via de dating site gecommuniceerd. Je kan daar ook naar vragen, soms moet je een vrouw op het idee brengen.

Hoe schrijf je dan wel op scam sites?

Eerst selecteer je een vrouw die voldoet aan je criteria. Echt voldoet, niet iemand die er vooral sexy uitziet. Dan zoek je met haar naam, leeftijd en woonplaats in Google. Het kan zijn dat ze er direct uitrolt als een scammer. En ook dat ze op verschillende PPL-sites staat. Heel soms ontdek je dat ze ook haar profiel op een gratis site heeft staan. Dan wordt het leuk.

 • Schrijf naar haar op basis van iets gemeenschappelijks (opleiding, beroep, kinderleeftijden, hobby’s, talenkennis, overeenkomend astrologisch teken etc). Vanuit de vrouwelijke kant wil zij ook bewezen zien dat jij serieus bent. Zij heeft ook al de nodige perverts meegemaakt.
 • Kondig in de eerste mail al aan dat je na maximaal 3 mails wil video chatten.
  • Dat is om uit te sluiten dat je met een man correspondeert Alleen dat laatste vertel je niet voor het geval dat je een serieuze vrouw beet hebt. Dan is het namelijk direct einde relatie. Hoe duurder de video chat, hoe groter het afschrikkingseffect en des-te-langer dat mannen (dure) brieven blijven sturen. Het is geen grap, die video chat is noodzakelijk. Een video chat waarbij je vragen stelt en beoordeelt of je naar een film kijkt danwel dat het ‘live’ is. Als een vrouw dat ‘te vroeg’ vindt, stop dan de correspondentie met haar. De realiteit? Vrouwen zijn emotionele wezens, ze hunkeren ernaar om jou te zien – want als ze zich niet kunnen voorstellen om met jou het bed te delen, dan richten ze hun energie op anderen.
 • Lees de procedure van de site om haar email/skype adres te komen. Het kost een smak geld, maar dan weet je waar je aan toe bent. Meisjes op dit soort sites worden bang gemaakt dat als ze gecodeerd hun gegevens uitwisselen, dat ze op de zwarte lijst worden gezet.

Hoe herken je de vrouw die echt een partner zoekt?

 • Haar profiel is uitgebreider en vooral persoonlijker, geen twee regels
 • Er staan ook foto’s buiten de studio in haar profiel
 • De door haar gewenste maximum leeftijd is realistisch, geen ’18 tot 80′ als ze 36 jaar oud is
 • Ze stuurt persoonlijke mails. Geen standaard teksten met 3 regels antwoorden op jouw vragen erboven
 • Haar mails zijn langer dan 25 regels
 • Ze beantwoordt al jouw vragen en ze stelt relevante vragen (veel betaalde correspondenten beantwoorden slechts 1 of 2 vragen, en ‘vergeten’ de rest)
 • Haar mails zijn niet seksueel/sensueel getint (betaalde correspondenten durven alles te schrijven, hoe stijver jouw penis – hoe hoger hun inkomen)
 • Vanzelfsprekend heeft ze internet thuis en op haar mobieltje. Let op: Viber is populairder dan Skype
 • Facebook is minder vanzelfsprekend. Vermoedelijk heeft ze een account op VK.com (de Oost-Europese tegenhanger van FB) en soms ook op LinkedIn
 • Ze is meestal ’s avonds en soms ’s ochtends vroeg online (daartussen werkt ze)

Mijn blacklist (98% bedrog, verdienmodel PPL-site – Pay Per Letter):

 • Anastasiadate.com
 • Charmdate.com
 • Marmeladies.com
 • Mypartnerforever.com

Dit zijn een paar sites die actief adverteren op het web – van dit soort zijn er duizenden kleinere. Als een site niet hun prijsstructuur op de site vermeldt (zolang je geen profiel hebt aangemaakt), dan mag je ervan uitgaan dat het een PPL-site betreft.

Mijn greylist (50% bedrog, verdienmodel variabele credits per profiel):

 • http://www.bridesofukraine.com/

Mijn light grey list (geen bedrog maar veel oude niet-actieve profielen, verdienmodel eenmalige fee voor adresgegevens)

 • http://www.marriage-world.com/

Mijn whitelist (verdienmodel abonnementsbasis.):

Wil je onze mening over een andere dating site weten? Mail die naar ons en we sturen je onze feedback terug: robert (at) ualove.eu
Je kan ook andere bronnen over scammers raadplegen, bijvoorbeeld scamwatch van de Australische overheid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More 12 posts in Hoe kan je haar vinden? category
Recommended for you
Waar zou je bij voorkeur willen wonen cq zoeken naar een vrouw?

Tussen de groeiende stroom reacties op deze blog dook een vraag van ‘Paul’ op: Waar zou je bij voorkeur willen wonen, c.q. zoeken naar een…