Hoe herken je scams?

De Oekraiense dating industrie: scams

Er zijn tienduizenden dating sites met Oekraïense dames. En die zijn bijzonder geïnteresseerd in westerse mannen die een partner zoeken.Ik kreeg in 3 maanden 2.500 e-mails uit 2 dating sites van geïnteresseerde beauties. Mannen wanen zich in luilekkerland!

Helaas. Wat mannen zich niet realiseren is dat de Dating Industrie in Oost-Europa is uitgegroeid tot een omvangrijke winstgevende business. Mannen raken in recordtijd verslingerd aan de prachtige foto’s van jonge sexy dames met intelligente goed uitgebalanceerde verleidelijke verhalen. Meisjes die een bijna psychologische kennis hebben opgedaan hoe ze een man moeten inpakken.

Beautiful photo at profile Geen enkele man realiseert zich dat deze dames worden betaald om te daten. Daten is hun beroep! In Oekraïne wordt daarvoor openlijk geadverteerd. De meisjes bestaan echt. De foto’s zijn echt, hoewel die door gespecialiseerde fotografen zijn gemaakt. Mannen die veel foto’s bekijken zal het uiteindelijk opvallen dat op veel foto’s over verschillende dating sites dezelfde attributen staan.

Undercover in de scam industry

En het gaat nog veel verder. Wij hebben een meisje laten ‘infiltreren’ bij een lokaal ‘Marriage Agency’. De resultaten grenzen aan het ongelooflijke. Deze bureau’s adverteren voor mensen die corresponderen (penpals), vertalers en modellen. Eerst volgt een professionele fotosessie. Daarna wordt dat model prachtig aangekleed en opgemaakt voor een chatprogramma gezet, en moet een programma afwerken met bewegingen, praten en typen. Die zijn zorgvuldig geënsceneerd. Die video wordt gebruikt voor het chatprogramma met mannen (die zo’n 20 dollar per uur of meer betalen). Teams van jongens en meisjes werken de klok rond om die mannen te voorzien van interessante chats. Per man wordt alles gedocumenteerd, zodat een ander teamlid een dag later verder met hem kan chatten. Het meisje zelf komt er niet aan te pas, of het zou moeten zijn om een stuk of 10 video’s op te nemen – steeds met andere kleren aan.

Als je een Skype chat of een telefoongesprek wil, dan moet dat gepland worden. Ook daarbij wordt je belazerd.

En als je dacht dat dit een op zich staande praktijk is, meer dan 90% van alle dating sites is fake. Mannen gedragen zich stupide en openen hun portemonnee voor een knappe jonge meid met een verleidelijke chat. En ja, ik ben daar ook ingetuind.

Hoe herken je ‘scams’?

Let op deze 9 karakteristieken:

  1. Pay-Per-Letter (PPL) sites. Waarbij je betaalt per minuut chat en per gelezen/verstuurde mail
  2. Alleen adembenemende foto’s
  3. Een record aantal mails of ‘winks’ in je Inbox van jonge meisjes
  4. Verbod op uitwisselen mailadressen en Skype-id
  5. Reclame voor kennismakingsevenementen waarop je veel Oekraïense schonen zal ontmoeten
  6. Waarschuwingen voor scams waarbij de vrouw geld vraagt op te sturen
  7. Vrouwen zijn 24 uur per dag online bereikbaar voor chat
  8. Geen internet thuis
  9. Ik spreek geen Engels en communiceer met een vertaler ertussen

Ik ben me ervan bewust dat als je de onderstaande praktijken leest, je zou denken dat online daten onmogelijk is. Gelukkig is dat niet het geval. Online daten is leuk en kan zeer snel leiden tot een perfecte liefdesrelatie. Zie ons stappenplan.

Het verdienmodel van een dating site

Stack of a two hundred Hryvna bills isolated on whiteHet is de mannelijke helft die de dating betaalt. Alle dating sites passen winstmaximalisatie toe. Dus vraag je bij alle dating sites eerst af hoe ze aan hun omzet raken. Betalen per email of per minuut chatten betekent dat het aantal brieven en het aantal minuten chat zo hoog mogelijk wordt opgedreven. Bij voorkeur in combinatie met je creditcard te registreren, zodat je met een enkele klik in een emotioneel ogenblik voldoende credits bijkoopt om die brief van je aanstaande bloedmooie jonge soulmate te kunnen lezen. Emotionele aankopen kosten veel geld. En je realiseert je niet dat het zogenaamde vertalen in feite niets kost (iedereen kan met Google Translate werken). Als je het verdienmodel van de website begrijpt, zie je ogenblikkelijk de gevaren.

Adembenemende foto’s

Oekraïense vrouwen besteden veel tijd aan hun uiterlijk. En het is niet ongebruikelijk om een fotosessie op te nemen bij de fotograaf. Maar een serieuze vrouw op een dating site weet dat ze er niet altijd als een fotomodel uit zal zien. Zij laat ook andere foto’s zien, genomen door vriendinnen en selfies. Soms met haar kinderen. Als een vrouw geen ‘normale’ foto’s toont of die in het prille begin van de contacten niet uit zichzelf opstuurt, dan moet je je afvragen waarom. In veel gevallen zal je communiceren met een vertaler, niet rechtstreeks met het meisje. Wanneer je vraagt om een recente foto te sturen, bijvoorbeeld als ze vertelt dat ze met vriendinnen uit dansen is geweest, dan merk je aan haar reactie of ze serieus is.

Er zijn sites met duizenden bloedmooie dames, bijvoorbeeld Anastasiadate, Charmdate en Mypartnerforever. Zijn al die dames dan fake? Ja, helaas – 9 van de 10! Zoek wat verder op het web en je vindt zelfs openlijke advertenties voor penpal medewerkers. Je communiceert op die sites alleen met vertalers, die veelal nog mannelijk zijn ook.

Meisjes sturen mails?

Fout. Succesvolle relaties zijn in 99% van de gevallen door mannen geïnitieerd. Mannen benaderen vrouwen eerst. Bijna altijd! Ook online! Het aantal serieuze relaties dat start op initiatief van de vrouw is hooguit 1 procent.

De massale aantallen mails in jouw inbox zijn template liefdesbrieven die de dames, en in veel gevallen hun ‘marriage agency’ of vertaler opstuurt naar alle mannen. Want veel mannen reageren op jonge meisjes, veelal twintigers. Advies: negeer alle template mails van meisjes. Alleen als een meisje jouw profiel heeft gelezen en daarover specifieke vragen stelt, dan heb je een (kleine) kans dat ze serieus is. Klein, want steeds meer mannen negeren template mails – waardoor de vertalers steeds vaker de mail starten met een vraag over jouw profiel en daaronder de template zetten. Let op, template mails betekenen dat je niet communiceert met een meisje maar eerst met een machine en daarna met een vertaler. Anastasiadate bijvoorbeeld.

Wel even nuanceren. Template teksten worden gebruikt in mails, omdat niemand zin heeft bij iedere nieuwe relatie opnieuw zijn geschiedschrijving te typen. Maar dan maakt die tekst deel uit van een groter geheel, en na de eerste twee e-mails stopt dat.

Geen mailadressen of Skype in e-mails toegestaan?

Sites die verbieden dat leden hun mailadres of Skype adres onderling mogen uitwisselen bevatten vrouwen die betaald worden om te daten. En daar behoren zeer grote sites toe, vaak sites die exclusief werken met ‘marriage agencies’ als tussenpersoon. In feite zijn dat vertalers die belang hebben bij grote aantallen liefdesbrieven, omdat je betaalt per brief. Charmdate is zo’n site.

Het tegendeel is echter niet waar, sites die toestaan dat leden mailadressen etc vanaf de eerste mail mogen uitwisselen kunnen ook scam zijn. Bijvoorbeeld mypartnerforever. Zij betalen de meisjes per geopende mail van de man Die zouden wel gek zijn als ze hun privé-mailadres zouden geven.

Wanneer je daar dieper op inzoomt blijkt dat sommige sites een logisch procedure hebben om identiteitsgegevens uit te wisselen. Eerst minimaal tien mails, dan chats, vervolgens een telefoongesprek met een vertaler ertussen. Tegen die tijd ben je 500 tot 1500 euro lichter. Dan krijg je een mailadres, liefst met een afspraak dat je komt en een vertaler inhuurt. Vergeet die site. Een geïnteresseerde vrouw wil jou zo snel mogelijk live zien thuis. Die vindt dat nooit ‘te vroeg’. Want online daten kost emotionele energie, en als ze zich niet als jouw vrouw kan voorstellen dan investeert ze die in een ander.

Kennismakingstrips naar Oekraïne

Het stomste wat je kan doen is naar Oekraïne komen met een georganiseerde kennismakingsreis. In Oekraïne worden dat ‘seks-trips’ genoemd. Die dienenfree-gothic-1432138_640 om je in een nog hoger tempo financieel uit te kleden. Je betaalt woekerprijzen doordat je de lokale tarieven niet kent. Hotel, appartement, vertaler, drankjes bij een bar etc. Je komt in contact met daarvoor betaalde mooie meisjes, die in de praktijk veel preutser blijken dan online. Want aanzetten tot prostitutie is strafbaar.

Denk na! Stel je voor dat een knap Oekraïens meisje naar jou komt en op dezelfde reis nog honderd anderen doet. Hoe noem je zo’n meisje? Juist, een slet. Op die manier interpreteert ieder meisje die je ontmoet jou ook. Zo’n trip is het einde van iedere prille liefdesrelatie. Als je naar Oekraïne komt dan doe je dat voor één vrouw waarmee je online de liefde al denkt te hebben gevonden.

Waarschuwingen voor scams en identity theft

Veel sites waarschuwen hun leden voor meisjes die vragen geld op te sturen met een zielig verhaal. Dat was een praktijk van 15 jaar geleden. Geen enkele vrouw zal vragen om geld of cadeaus, en doet ze dat wel dan beëindig je direct de relatie. Meestal willen die sites dat jij je registreert met een kopie van jouw paspoort en identiteitskaart. Dan krijg jij het label (een groen vinkje) dat je serieus bent. En zij controleren (zogenaamd) jouw foto’s en leeftijd.

Wel eens gehoord van ‘identity theft’? Die site beschikt over jouw paspoort, vaak ook jouw huisadres, creditcard gegevens en een hele serie foto’s. Op je paspoort of identiteitskaart staat jouw handtekening. Pretty stupid om die op te laden. Je werkt met georganiseerde misdaad (gevestigd in China, Hong Kong, Rusland, Nigeria of andere exotische oorden) die jou overtuigen met duizenden ‘gecontroleerde’ bloedmooie vrouwen. Want, inderdaad, dat doen ze ook met meisjes. Zodat oplichters daarna uit naam van het meisje kunnen corresponderen. Het grappige is namelijk dat rijkere eenzame vrouwen (vooral Aziatische) op dezelfde manieren worden opgelicht als westerse mannen. Daarom is jouw identiteit veel geld waard.

Er zijn nogal wat voorbeelden uit Oost-Europa waar criminelen op basis van jouw paspoort via een bemiddelaar bij banken geld lenen. En bij e-shops producten kopen op krediet. Alles staat geregistreerd op jouw naam. Hoe ga je dat verklaren als ze bij je aankloppen?

Vrouwen 24 uur per dag bereikbaar voor chat

Veel vrouwen chatten de hele dag via de dating site (betaald uiteraard). Grappig is dat het de meeste mannen wel opvalt. En dat die mannen vervolgens geloven dat het meisje zo wanhopig is dat ze niet meer slaapt, werkt, haar kinderen ondersteunt etc. Want dit is het sein dat je communiceert met een team oplichters die inderdaad 24 uur per dag, 7 dagen per week online zijn. Een officieel bedrijf waar de meisjes in ploegen werken om hun penpal klanten op ieder moment te woord te staan. Video chat zal er niet altijd in zitten (met als excuus trage Internet verbinding, terwijl het gebruikelijk is dat ze online TV kijken). Voor video-chat of een telefoongesprek moet je een afspraak plannen, liefst een week op voorhand…

Thuis heb ik geen internet

En dan merk je dat jouw bloedmooie internet date alleen wil communiceren via haar ‘Marriage-Agency’. ‘Want ze heeft geen Internet thuis,’ zegt ze. Nu kost internet in Oekraïne  1,5 euro per maand (voor 50 Mbit, En slechts 3 euro voor 100 Mbit). En een mobieltje met internet 2,15 euro per maand. De meeste vrouwen zijn net zo vaak online als in West-Europa. Dus je begrijpt, een vrouw die beweert niet rechtstreeks op Skype of mail te kunnen werken is niet bezig om een partner te zoeken. Die verdient haar geld met corresponderen. PS De populariteit van Skype daalt snel. Viber is de populairste chat-app in Oekraïne.

Ik spreek geen Engels en kan alleen werken met een vertaler

Dat klopt, maar die vertaler is Google Translate. Er is bij online daten geen menselijke tussenkomst nodig, zeker geen duur betaalde vertaler. Door middel van een paar eenvoudige tricks kan je Google 80% correcte vertalingen laten maken in een taal die je niet kan lezen. Wij leiden meisjes hierin op. Als dit het enige excuus van haar is om niet via Skype met jou te durven communiceren, geef haar dan deze link naar een Russischtalige uitleg over ‘Hoe Skypen met hem’  en lees zelf het artikel ‘Speel je eigen vertaler‘. Wil ze daarna nog niet met jou video chatten, dan is ze niet serieus. Verspil geen tijd. Visualiseer dat ze eigenlijk een vent was die je heeft beetgenomen, huil uit, en zoek een echte vrouw…

Laat de moed niet zakken!

Het is geen sprookje. Miljoenen Oekraïense vrouwen hebben geen andere keus dan een partner te zoeken in het buitenland, of hun leven lang alleen te blijven. Er zijn legitieme sites – die werken op abonnementsbasis of gratis (met veel reclame). Geen enkele legitieme site blokkeert het uitwisselen van email adressen en Skype-id’s. Die sites worden vaak beheerd door koppels zoals wij, die leergeld hebben betaald aan scams en toch het geluk hebben gevonden. Lees onze tips hoe je legitieme sites selecteert.

En ja, er staan op scam sites ook enkele vrouwen (ongeveer 1 op 100) die te goeder trouw zijn. Je herkent die aan langere teksten op hun profiel, onregelmatig online en meestal ouder dan 38 jaar. Die zijn doorgaans naïef en eigenwijs, want ze zijn via hun vriendinnen in contact gekomen met een marriage agency (waarvoor die vriendinnen een commissie hebben gekregen). Dat duurt een paar jaar – want de gemiddelde Oekraïense vrouw die werkt met een marriage agency ertussen doet er 6 jaar over om online een partner te vinden. De meesten geven het na enkele jaren op. Tenzij ze merkt dat vrouwen in haar omgeving meer succes hebben dan zijzelf. En ze zich afvraagt wat zij verkeerd doet en (soms) bij ons aanklopt. Daarna vindt ze binnen 6 maanden haar levenspartner.

 

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More 12 posts in Hoe kan je haar vinden? category
Recommended for you
Waar zou je bij voorkeur willen wonen cq zoeken naar een vrouw?

Tussen de groeiende stroom reacties op deze blog dook een vraag van ‘Paul’ op: Waar zou je bij voorkeur willen wonen, c.q. zoeken naar een…